Локницька громада

Рівненська область, Вараський район

Флешмоб "Код Єдності"- до Дня вишиванки

Дата: 14.05.2020 13:49
Кількість переглядів: 322

Фото без опису

Сьогодні 14 травня 2020 року працівники Локницької сільської ради приєдналися до Всеукраїнського флешмобу «Код Єдності» до Дня вишиванки.

Флешмоб "Код Єдності" - це епіграф майбутнього всеукраїнського проекту організатором якого виступає м. Маріуполь та м. Рівне.

Працівники Локницької сільської ради одягнули вишиванки та прочитали вірші, чим вказали на свою приналежність до великої української Нації. Популяризація етнічного вбрання покликана продемонструвати єдність українського народу, адже вишиванка – генетичний код народу, частина нашого життя й світосприйняття.

Вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

У вишивці сакральне значення має все — від ниток, походження тканини до орнаменту, кількості стібків і кольору. Найдавнішою є вишивка білим по білому. Але рукоділлю передувала довга процедура. Нитки вибілювали 3 роки.

«День вишиванки» набув міжнародних масштабів. Свято підтримують українці та прихильники нашої Держави по всьому світу. День вишиванки відзначається щороку у третій четвер травня.

Свято у 2020 році припадає на 21 травня, воно покликане популяризувати українську культуру і традиції.

День вишиванки - поки ще не офіційне і відносно нове народне свято, покликане к сприянню єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь