Локницька громада

Рівненська область, Вараський район

Додаток до  рішення сесії Локницької сільської радивід     08.07.2021 року №258

Дата: 09.11.2021 16:21
Кількість переглядів: 231

Додаток

 

                                                                                          до  рішення сесії Локницької сільської ради

 

                                                                                            від     08.07.2021 року №258

 

Положення про транспортний податок на території Локницької сільської ради

 

   1. Платникиподатку

 

        1.1. Платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі не резиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чиннимз аконодавством власні легкові автомобілі, що відповідно до підпункту 2.1 пункту 2 цієї статті є об’єктами оподаткування.

 

 2. Об’єкт оподаткування

 

 2.1 Об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше 5 років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної  плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

 

Така вартість визначається центральним органом виконавчої влади, щозабезпечуе формування та реалізує державну політику економічного, соціального розвитку і торгівлі, за методикою, затвердженою Кабінетом МіністрівУкраїни,  станом на 1 січня податкового  (звітного) року виходячи з марки, моделі, року випуску, об’єму циліндрів двигуна, типу пального.

 

    3. База оподаткування

 

         3.1. Базою оподаткування є легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування відповідно до підпункту 2.1 пункту 2 цієїстатті.

 

     4. Ставка податку

 

  4.1. Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування відповідно до підпункту 2.1 пункту 2 цієї статті.

 

 5. Податковий період

 

 5.1. Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному року.

 

 6. Порядок обчислення та сплати податку

 

 6.1. Обчислення суми податку  об’єкта/об’єктів оподаткування фізичних осіб здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації платника податку.

 

 6.2. Податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сумм податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його реєстрації до 1 липня року базового податкового (звітного) періоду (року).

 

Щодооб’єктівоподаткування, придбанихпротягом року, податоксплачуєтьсяфізичною особою-платникомпочинаючи з місяця, в якомувиникло право власності на такийоб’єкт. Контролюючий орган надсилаєподатковеповідомлення-рішення новому власникупісляотриманняінформації про перехід права власності.

 

Нарахуванняподатку та надсилання (вручення) податковихповідомлень-рішень про сплатуподаткуфізичним особам - нерезидентам здійснюютьконтролюючіоргани за місцемреєстраціїоб’єктівоподаткування, щоперебувають у власності таких нерезидентів.

 

6.3. Платникиподатку - юридичні особи самостійнообчислюють суму податку станом на 1 січнязвітного року і до 20 лютого цього ж року подаютьконтролюючому органу за місцемреєстраціїоб’єктаоподаткуваннядекларацію за встановленою формою, з розбивкоюрічноїсумирівнимичастками поквартально.

 

Щодооб’єктівоподаткування, придбанихпротягом року, деклараціяюридичною особою - платникомподаєтьсяпротягоммісяця з дня виникнення права власності на такийоб’єкт, а податоксплачуєтьсяпочинаючи з місяця, в якомувиникло право власності на такийоб’єкт.

 

6.4. У разі переходу права власності на об’єктоподаткуваннявід одного власника до іншогопротягомзвітного року податокобчислюєтьсяпопереднімвласником за період з 1 січняцього року до початку того місяця, в якомувінвтратив право власності на зазначенийоб’єктоподаткування, а новимвласником - починаючи з місяця, в якомувіннабув право власності на цейоб’єкт.

 

Контролюючий орган надсилаєподатковеповідомлення-рішення новому власникупісляотриманняінформації про перехід права власності.

 

6.5. За об’єктиоподаткування, придбаніпротягом року, податоксплачуєтьсяпропорційнокількостімісяців, якізалишилися до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу.

 

6.6. У разіспливуп’ятирічноговіку легкового автомобіляпротягомзвітного року податоксплачується за період з 1 січняцього року до початку місяця, наступного за місяцем, в якомувік такого автомобілядосяг (досягне) п’ятироків.

 

6.7. У разі незаконного заволодіннятретьою особою легковимавтомобілем, якийвідповідно до підпункту 2.1 пункту 2 цієїстатті є об’єктомоподаткування, транспортнийподаток за такийлегковийавтомобіль не сплачується з місяця, наступного за місяцем, в якомумавмісце факт незаконного заволодіннялегковимавтомобілем, якщотакий факт підтверджуєтьсявідповідним документом про внесеннявідомостей про вчиненнякримінальногоправопорушення до Єдиногореєструдосудовихрозслідувань, виданимуповноваженимдержавним органом.

 

  У разіповернення легкового автомобіляйоговласнику (законному володільцю) податок за такийлегковийавтомобільсплачується з місяця, в якомулегковийавтомобільбулоповерненовідповідно до постанови слідчого, прокурора чирішення суду. Платникподаткузобов’язанийнадатиконтролюючому органу копіютакої постанови (рішення) протягом 10 днів з моменту отримання.

 

    6.8. У разі незаконного заволодіннятретьою особою легковимавтомобілем, якийвідповідно до підпункту .2.1 пункту 2 цієїстатті є об’єктомоподаткування, уточнюючадеклараціяюридичною особою - платникомподаткуподаєтьсяпротягом 30 календарнихднів з дня внесеннявідомостей про вчиненнякримінальногоправопорушення до Єдиногореєструдосудовихрозслідувань.

 

  У разіповернення легкового автомобіляйоговласникууточнюючадеклараціяюридичною особою - платникомподаткуподаєтьсяпротягом 30 календарнихднів з дня складання постанови слідчого, прокурора чивинесенняухвали суду.

 

      7. Порядок сплатиподатку

 

        7.1. Податоксплачується за місцемреєстраціїоб’єктівоподаткування і зараховується до відповідного бюджету згідно з положеннями Бюджетного кодексу України.

 

         8. Строки сплатиподатку

 

         8.1. Транспортнийподатоксплачується:

 

а) фізичними особами - протягом 60 днів з дня врученняподатковогоповідомлення-рішення;

 

б) юридичними особами - авансовимивнескамищокварталу до 30 числа місяця, щонаступає за звітним кварталом, яківідображаються в річнійподатковійдекларації".

 

 

 

 

 

 

 

 

      Сільський голова                                                        Петро ХАРКОВЕЦЬ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь