Локницька громада

Рівненська область, Вараський район

Додаток до  рішення сесії Локницької сільської радивід     08.07.2021 року №258

Дата: 09.11.2021 16:21
Кількість переглядів: 293

Додаток

 

                                                                                          до  рішення сесії Локницької сільської ради

 

                                                                                            від     08.07.2021 року №258

 

Положення про транспортний податок на території Локницької сільської ради

 

   1. Платникиподатку

 

        1.1. Платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі не резиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чиннимз аконодавством власні легкові автомобілі, що відповідно до підпункту 2.1 пункту 2 цієї статті є об’єктами оподаткування.

 

 2. Об’єкт оподаткування

 

 2.1 Об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше 5 років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної  плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

 

Така вартість визначається центральним органом виконавчої влади, щозабезпечуе формування та реалізує державну політику економічного, соціального розвитку і торгівлі, за методикою, затвердженою Кабінетом МіністрівУкраїни,  станом на 1 січня податкового  (звітного) року виходячи з марки, моделі, року випуску, об’єму циліндрів двигуна, типу пального.

 

    3. База оподаткування

 

         3.1. Базою оподаткування є легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування відповідно до підпункту 2.1 пункту 2 цієїстатті.

 

     4. Ставка податку

 

  4.1. Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування відповідно до підпункту 2.1 пункту 2 цієї статті.

 

 5. Податковий період

 

 5.1. Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному року.

 

 6. Порядок обчислення та сплати податку

 

 6.1. Обчислення суми податку  об’єкта/об’єктів оподаткування фізичних осіб здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації платника податку.

 

 6.2. Податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сумм податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його реєстрації до 1 липня року базового податкового (звітного) періоду (року).

 

Щодооб’єктівоподаткування, придбанихпротягом року, податоксплачуєтьсяфізичною особою-платникомпочинаючи з місяця, в якомувиникло право власності на такийоб’єкт. Контролюючий орган надсилаєподатковеповідомлення-рішення новому власникупісляотриманняінформації про перехід права власності.

 

Нарахуванняподатку та надсилання (вручення) податковихповідомлень-рішень про сплатуподаткуфізичним особам - нерезидентам здійснюютьконтролюючіоргани за місцемреєстраціїоб’єктівоподаткування, щоперебувають у власності таких нерезидентів.

 

6.3. Платникиподатку - юридичні особи самостійнообчислюють суму податку станом на 1 січнязвітного року і до 20 лютого цього ж року подаютьконтролюючому органу за місцемреєстраціїоб’єктаоподаткуваннядекларацію за встановленою формою, з розбивкоюрічноїсумирівнимичастками поквартально.

 

Щодооб’єктівоподаткування, придбанихпротягом року, деклараціяюридичною особою - платникомподаєтьсяпротягоммісяця з дня виникнення права власності на такийоб’єкт, а податоксплачуєтьсяпочинаючи з місяця, в якомувиникло право власності на такийоб’єкт.

 

6.4. У разі переходу права власності на об’єктоподаткуваннявід одного власника до іншогопротягомзвітного року податокобчислюєтьсяпопереднімвласником за період з 1 січняцього року до початку того місяця, в якомувінвтратив право власності на зазначенийоб’єктоподаткування, а новимвласником - починаючи з місяця, в якомувіннабув право власності на цейоб’єкт.

 

Контролюючий орган надсилаєподатковеповідомлення-рішення новому власникупісляотриманняінформації про перехід права власності.

 

6.5. За об’єктиоподаткування, придбаніпротягом року, податоксплачуєтьсяпропорційнокількостімісяців, якізалишилися до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу.

 

6.6. У разіспливуп’ятирічноговіку легкового автомобіляпротягомзвітного року податоксплачується за період з 1 січняцього року до початку місяця, наступного за місяцем, в якомувік такого автомобілядосяг (досягне) п’ятироків.

 

6.7. У разі незаконного заволодіннятретьою особою легковимавтомобілем, якийвідповідно до підпункту 2.1 пункту 2 цієїстатті є об’єктомоподаткування, транспортнийподаток за такийлегковийавтомобіль не сплачується з місяця, наступного за місяцем, в якомумавмісце факт незаконного заволодіннялегковимавтомобілем, якщотакий факт підтверджуєтьсявідповідним документом про внесеннявідомостей про вчиненнякримінальногоправопорушення до Єдиногореєструдосудовихрозслідувань, виданимуповноваженимдержавним органом.

 

  У разіповернення легкового автомобіляйоговласнику (законному володільцю) податок за такийлегковийавтомобільсплачується з місяця, в якомулегковийавтомобільбулоповерненовідповідно до постанови слідчого, прокурора чирішення суду. Платникподаткузобов’язанийнадатиконтролюючому органу копіютакої постанови (рішення) протягом 10 днів з моменту отримання.

 

    6.8. У разі незаконного заволодіннятретьою особою легковимавтомобілем, якийвідповідно до підпункту .2.1 пункту 2 цієїстатті є об’єктомоподаткування, уточнюючадеклараціяюридичною особою - платникомподаткуподаєтьсяпротягом 30 календарнихднів з дня внесеннявідомостей про вчиненнякримінальногоправопорушення до Єдиногореєструдосудовихрозслідувань.

 

  У разіповернення легкового автомобіляйоговласникууточнюючадеклараціяюридичною особою - платникомподаткуподаєтьсяпротягом 30 календарнихднів з дня складання постанови слідчого, прокурора чивинесенняухвали суду.

 

      7. Порядок сплатиподатку

 

        7.1. Податоксплачується за місцемреєстраціїоб’єктівоподаткування і зараховується до відповідного бюджету згідно з положеннями Бюджетного кодексу України.

 

         8. Строки сплатиподатку

 

         8.1. Транспортнийподатоксплачується:

 

а) фізичними особами - протягом 60 днів з дня врученняподатковогоповідомлення-рішення;

 

б) юридичними особами - авансовимивнескамищокварталу до 30 числа місяця, щонаступає за звітним кварталом, яківідображаються в річнійподатковійдекларації".

 

 

 

 

 

 

 

 

      Сільський голова                                                        Петро ХАРКОВЕЦЬ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь