Локницька громада

Рівненська область, Вараський район

Перша поставка пожежного спорядження Добровільній пожежній команді

Дата: 29.12.2021 17:16
Кількість переглядів: 666

Фото без описуФото без описуФото без опису

Локницька територіальна громада увійшла в 20-ку переможців у міжнародному проєкті «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні», започаткований Фондом міжнародної солідарності у рамках Програми «U-LEAD з Європою» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Республіки Польща, який розрахований на три роки.

Мета проєкту - всебічна підтримка системи цивільного захисту населення в громадах України, шляхом створення добровільних пожежних команд, допомоги громадам у розробці програми покращення місцевої безпеки та навчальних візитів представників громад для вивчення польського досвіду у цій сфері, допомога із забезпечення добровільних пожежних команд спеціалізованим спорядженням.

Сьогодні наша громада отримала першу поставку бойового одягу Добровільній пожежній команді в рамках участі у проєкті «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні», що реалізується Фондом міжнародної солідарності у рамках програми "U-LEAD з Європою" і співфінансується програмою польської співпраці задля розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща, а саме: захисні костюми, підшоломники, спеціальні рукавиці на загальну суму 52 230 грн.

Наступна частина поставки спорядження для підтримки діяльності Добровільної пожежної команди очікується у 2022 році.

Локницька громада підписала меморандум про співпрацю із Представництвом Фонду міжнародної солідарності в Україні, в рамках якого у жовтні цього року відбувся навчальний візит до Польщі двох представників від нашої громади (Харковець П.С. та Краснюк В.В.) для вивчення досвіду функціонування Добровільних пожежних команд, а в найближчій перспективі 2022 року в рамках проєкту очікується навчання 12 членів нашої Добровільної пожежної команди с. Кухче, де буде функціонувати пожежна команда місцевої пожежної охорони Локницької сільської ради.

Даний проєкт направлений на підтримку добровольців, які не отримуватимуть щомісячну заробітну плату. Подібна система організації Добровільних пожежних команд є поширеною у Польщі.

У країнах Європи, Добровільні пожежні команди крім гасіння пожеж, виконують функції рятувальників: надають допомогу при дорожньо-транспортних пригодах, опіках, отруєннях, залучаються до охорони навколишнього середовища, рятування тварин та підвищують рівень згуртованості мешканців громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь