Локницька громада

Рівненська область, Вараський район

Фонд соціального страхування України інформує

Дата: 17.12.2021 11:49
Кількість переглядів: 465

 

 

 

Строки розгляду документів та прийняття рішення комісією (уповноваженим) із соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності про призначення застрахованій особі матеріального забезпечення

 

Згідно із Порядком видачі (формування) листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності, затвердженим наказом Міністерства охорони здоров’я України (далі – МОЗ) від 17.06.2021 № 1234 (далі – Порядок № 1234), електронний листок непрацездатності формується в Електронному реєстрі листків непрацездатності на підставі медичного висновку (медичних висновків) у разі ідентифікації пацієнта як застрахованої особи в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Сформований листок непрацездатності у день створення стає доступним для перегляду в кабінетах страхувальника та застрахованої особи на вебпорталі електронних послуг  Пенсійного фонду України.

Дати відкриття та закриття листка непрацездатності відповідають датам початку строку дії та закінчення строку дії медичного висновку, на підставі якого сформований цей листок непрацездатності.

З 01.10.2021 відповідно до Змін до деяких нормативно-правових актів МОЗ, затверджених наказом МОЗ України від 28.09.2021 № 2086, у п. 3 розділу ІІ Порядку № 1234 листок непрацездатності набуває статус «готовий до сплати» і вважається виданим через сім днів після дати закриття листка непрацездатності.

Упродовж 7 днів із дня формування медичного висновку лікарю надана можливість виправити допущені помилки, технічні неточності, які виникли при створенні медичного висновку, на підставі якого формується електронний листок непрацездатності. Виправлення помилок здійснюється шляхом створення окремого коректного медичного висновку, за яким створиться в Електронному реєстрі листків непрацездатності новий електронний листок непрацездатності. А електронний листок непрацездатності, який сформувався за першим помилковим медичним висновком, змінить свій статус на «помилково сформований».

 Отже, листок непрацездатності набуває статусу «готовий до сплати» і вважається виданим через сім днів після дати його закриття, і тільки на восьмий день цей листок непрацездатності може бути використаний роботодавцем для призначення матеріального забезпечення.

У випадку, коли із дати створення медичного висновку пройшло більше 7 днів і було виявлено, що через технічні проблеми (помилки) електронний листок непрацездатності не сформувався (був сформувався неправильно), можливості внести зміни до медичного висновку лікар не має, тоді видається листок непрацездатності у паперовому варіанті як продовження електронного листка непрацездатності із зазначенням номера листка непрацездатності, який продовжується.

Отже, десятиденний термін для призначення комісією (уповноваженим) із соціального страхування підприємства застрахованій особі матеріального забезпечення по електронному листку непрацездатності починається на восьмий день після дати закінчення періоду дії листка непрацездатності, тоді коли він набуває статус «готовий до сплати».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь