Локницька громада

Рівненська область, Вараський район

Історія свята - День прикордонника

Дата: 30.04.2020 12:21
Кількість переглядів: 256

Фото без описуФото без опису

Історія свята.

1992 року свято встановлено в Україні Указом Президента України «Про свято День прикордонника» від 25 травня 1992 року № 308 4 листопада — у день прийняття Верховною Радою України у 1991 році Закону «Про Прикордонні війська України». Разом з тим, самі прикордонники розділилися у сприйнятті свого професійного свята — ті що служили в радянських прикордонних військах продовжували святкувати його 28 травня, а офіційні заходи проводилися 4 листопада. Починаючи з 2001 року, коли прикордонне відомство очолив генерал-лейтенант Литвин М. М., який ніколи не служив до цього в прикордонних військах, розпочалася активна компанія повернення до прикордонних традицій СРСР.

Указом Президента України від 21 травня 2003 року № 431 «Про внесення зміни до Указу Президента України від 25 травня 1992 року N 308» свято встановлено 28 травня.

Від квітня 2018 року дату встановлено на 30 квітня. День присвячений подіям кінця квітня 1918 року, коли слов'янська група окремої запорізької дивізії армії УНР під командуванням полковника Володимира Сікевича, звільнивши велику частину Донбасу, вийшла на міжнародно визнаний кордон УНР з Російською Радянською Республікою і Донською республікою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь