Локницька громада

Рівненська область, Вараський район

Сесія сьомого скликання у форматі онлайн

Дата: 07.05.2020 12:57
Кількість переглядів: 294

В приміщенні Локницької сільської ради 07.05.2020 року відбулась 44 сесія сьомого скликання у форматі онлайн.

В онлайн режимі депутати Локницької ОТГ обговорювали проек пропозиції щодо формування субрегіонального (районного) рівня адміністративно-територіального устрою, представленого Рівненською ОДА 04 травня 2020 року, а саме питання щодо укрупнення районів у складі Зарічненського та Володимирецького у Вараський район з центром у м. Вараш, керуючись Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні", Локницька сільська рада.

 

 

УКРАЇНА

ЛОКНИЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЗАРІЧНЕНСЬКОГО РАЙОНУ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я 07 ТРАВНЯ 2020 року                                                                                    №____732___

Про звернення депутатів

Локницької сільської ради (ОТГ)

Зарічненського району Рівненської області

Обговоривши проект пропозиції щодо формування субрегіонального (районного) рівня адміністративно-територіального устрою, представленого Рівненською ОДА 04 травня 2020 року, а саме питання щодо укрупнення районів у складі Зарічненського та Володимирецького у Вараський район з центром у м.Вараш, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Локницька сільська рада

ВИРІШИЛА:

1. Схвалити звернення Локницької сільської ради Зарічненського району Рівненської області до голів Зарічненської районної ради, Зарічненської районної державної адміністрації, Рівненської обласної ради та Рівненської обласної державної адміністрації щодо укрупнення районів у складі Зарічненського та Володимирецького у Вараський район з центром у м.Вараш, яка представлена обласною робочою групою 04 травня 2020 року.

2. Секретарю сільської ради надіслати дане рішення з додатком до Зарічненської районної ради, Зарічненської районної державної адміністрації, Рівненської обласної ради та Рівненської обласної державної адміністрації .

3. Дане рішення розмістити на сайті Локницької сільської ради.

4. Контроль за виконання рішення покласти на комісію з питань бюджету, комунальної власності та соціально-економічного розвитку.

Сільський голова                    Петро Харковець

 

 

Додаток до рішення Локницької сільської ради

Зарічненського району

Рівненської області

від 07.05.2020 року № ___732___

ЗВЕРНЕННЯ

до голови Зарічненської районної ради Місюри А.А.,

голови Зарічненської районної державної адміністрації Кушнерука В.Ф.,

голови Рівненської обласної ради Данильчука О.Ю,

голови Рівненської обласної державної адміністрації Коваля В.С.

Ми, депутати Локницької сільської ради Зарічненського району Рівненської області, розглянувши та обговоривши проект пропозиції щодо реформування субрегіонального (районного) рівня адміністративно-територіального устрою, представленого Рівненською ОДА 04 травня 2020 року, який передбачає утворення чотирьох районів: Рівненський, Дубенський, Сарненський та Вараський, глибоко стурбовані тим, що Зарічненський район віднесли до Вараського. Зважаючи на численні звернення жителів нашої громади, які висловили негативне ставлення до появи Вараського району у складі Володимирецького та Зарічненського районів, звертаємося з вимогою переглянути проект реформування районного рівня адміністративно-територіального устрою Рівненської області та віднести Зарічненський район до Дубровицького або Сарненського районів. Так як у запропонованій обласною адміністрацією пропозиції враховано тільки кількісний показник чисельності населення, а в даному випадку мають враховуватися перш за все рівень та доступність надання послуг, організаційна спроможність районних органів влади надавати населенню закріплені за ними законодавством адміністративні послуги належної якості, шляхове сполучення, інфраструктурна потужність адміністративного центру та інші критерії. Адже в новоутворених районах, де будуть певні ОТГ, мають бути сконцентровані підрозділи ДСНС, поліції, суди, екстренна медицина, вторинний рівень медицини, Держпродспоживслужба, податкова, пенсійний та інші служби. Для того щоб вони були доступні для громадян, відстань до цих центрів не має перевищувати 60 км, хоча для жителів Зарічненського району це не виконуваний показник. Тому, що відстань від найвіддаленішого села нашої громади до м.Вараш становить 170 км, лісом по бездоріжжю 70 км. Відстань до м.Дубровиця - 60 км., м. Сарни – 90 км. по асфальтованій автомобільній дорозі. Тож, на нашу думку, набагато доцільніше приєднати Дубровицький район до цього формату з центром у м. Дубровиця або наш Зарічненський район до Сарненського району. Так як автомобільне сполучення з м.Дубровиця та м. Сарни досить сприятливе, щоденно із кожного села нашої громади в напрямку цих міст слідує по декілька маршрутних автобусів, проте до м.Вараш жодного прямого автобусного сполучення немає.

просимо Вас:

забезпечити терміновий розгляд нашого звернення і внесення змін до проекту пропозиції щодо реформування субрегіонального (районного) рівня адміністративно-територіального устрою Рівненської області, а саме утворенння Вараського району з центром у м. Вараш.

Прийнято на сесії Локницької сільської ради

Зарічненського району

Рівненської області сьомого скликання

07 травня 2020 року


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь