Локницька громада

Рівненська область, Вараський район

Мова – це душа народу

Дата: 15.07.2022 08:59
Кількість переглядів: 270

Фото без опису

 

Мова це душа народу. Це проста і разом з тим правдива істина. Якщо забувається мова, то народ, який користувався нею, зникає. Але не фізично, а морально. Із початком повномасштабної війни в Україні почали гостріше обговорювати мовне питання.

Саме тому, 06.07.2022 р. під час чергової реєстрації суб’єктів пробації на базі кіноклубу Docudays UA при Вараському РС філії Державної установи «Центр пробації» у Рівнеській обаласті провідним інспектором Яною Чернявською за участі волонтера сектору Світлани Зеленковської та спільно з суб’єктами пробації було переглянуто документальний фільм Сергія Лисенка «Мова». В фільмі йдеться про те, що на Сході й Півдні України багато людей не володіють українською мовою. Активісти організовують безкоштовні курси для всіх охочих, а також привозять у міста й містечка книжкові ярмарки, музичні гурти, проводять зустрічі з письменниками. Після перегляду фільму з присутніми обговорили мовне питання в Україні, згадали історію і знайшли причину мовної проблеми. Адже, розбійницька аґресія російської федерації проти України мобілізувала все українське суспільство на відсіч ворогові. Дедалі більше людей розуміють, що війна з імперією точиться не лише на військовому фронті, але й на фронті інформаційному, на фронті ідей і смислів, тому, якому не надавали належного значення ні різні українські уряди, ні широке суспільство.

Наприкінці заходу учасники спільно дійшли висновку, що державна мова в Україні одна й володіти нею — обовязок громадян та громадянок країни.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь