Локницька громада

Рівненська область, Вараський район

Міністерство охорони здоров’я розподілило та почало доставляти в регіони вакцину КПК, яка захищає від кору, паротиту та краснухи. 

Дата: 03.11.2022 10:52
Кількість переглядів: 132

Міністерство охорони здоров’я розподілило та почало доставляти в регіони вакцину КПК, яка захищає від кору, паротиту та краснухи.  

Йдеться про 196 тисяч доз вакцини отриманих у рамках гуманітарної допомоги від MSD.

До 4 листопада 23 українські регіони отримають вказану вакцину відповідно до потреби.

 Понад 9,7 тис. доз буде доставлено на Рівненщину.

“Кілька років тому Україна мала спалах кору, тоді ми витратили доволі багато часу, щоб його ліквідувати. Наразі ми знову маємо небезпеку повернення цього захворювання через недостатній рівень охоплення вакцинацією. Важливо не пропускати це щеплення, адже кір одне із найбільш заразних інфекційних захворювань, а ліків від нього не існує. Єдиний метод профілактики – це вакцинація”, – наголосив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Важливо, що 9 з 10 невакцинованих від кору людей та які мають контакт із хворим будуть заражені. Загалом, кір – це одна з головних причин дитячої смертності в світі. 

Згідно з Національним календарем в Україні, в 12 місяців проводять перше щеплення від кору, а в 6 років – планову ревакцинацію. Ці дві дози вакцини забезпечують захист організму дитини від кору.

Разом із вакциною КПК до регіонів також поїхали вакцини від дифтерії та правця АДП(м) та вакцина Comirnaty проти коронавірусу. Фактично, кожна область отримає одразу три вакцини. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь