Локницька громада

Рівненська область, Вараський район

Використовувати піротехніку – салюти, феєрверки та петарди ЗАБОРОНЕНО!

Дата: 30.12.2022 12:30
Кількість переглядів: 103

Фото без опису

 

Нагадуємо, що запускати салюти, феєрверки та використовувати петарди під час дії воєнного стану – заборонено

Правопорушників, які ігноруватимуть обмеження будуть притягуватися, як до адміністративної, так і до кримінальної відповідальності.

Усі факти порушення визначених обмежень та заборон, будуть фіксуватись поліцією, а правопорушники будуть притягуватись до відповідальності. Закликаємо жителів Вараського району з відповідальністю ставитись до використання піротехнічних виробів та не порушувати законодавство.

Повідомлять про факти ігнорування цих заборон за номером «102».

Небезпечно: як феєрверки вбивають та шкодять здоров'ю

Передусім важливо розуміти, що використання феєрверків, салютів та петард може нашкодити людині, яка безпосередньо їх запускає. При необережному використанні або при дефекті засобу люди, які хочуть зробити собі свято, часто отримують опіки, а в деяких випадках навіть позбавляться кінцівок або зору.

Але найчастіше від звуків салютів, феєрверків та петард страждають люди, які перебували у зоні бойових дій, зокрема учасники та свідки війни. Сьогодні війна зачепила ледь не кожного українця.

Нині багато військових та українців страждають від посттравматичного стресового розладу (ПТСР) й звуки, схожі на вибухи, буквально змушують їх переживати свою травму наново. В такі моменти мозок вмикає реакцію "бий або біжи" й людина може заподіяти шкоди собі чи оточенню.

Також феєрверки шкодять дітям та дорослим з розладами аутичного спектра, оскільки в них високо розвинена чутливість до звукових та світлових подразників. У такі моменти в людини може статися психотичний випадок.

При цьому "жартівникам" важливо усвідомити, що зараз, коли росія щодня обстрілює наші міста, звуки піротехніки лякають не лише людей з ПТСР чи з аутизмом, а чи не усіх мешканців України.

 

Вараське районне управління ГУ ДСНС України у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь