Локницька громада

Рівненська область, Вараський район

Дипломатичні установи України зможуть проводити державну реєстрацію актів цивільного стану з використанням відповідного Реєстру

Дата: 25.01.2023 16:00
Кількість переглядів: 100

Фото без опису

Тепер дипломатичні установи України зможуть проводити державну реєстрацію актів цивільного стану з використанням відповідного Реєстру 
 
Закордонні дипломатичні установи України тепер зможуть користуватися Державним реєстром актів цивільного стану громадян. Це дасть їм можливість проводити держреєстрацію актів цивільного стану, вносити зміни до актових записів цивільного стану, поновлювати й анульовувати їх.  
 
▪️Відповідне рішення сьогодні ухвалено на засіданні Кабміну. 
 
▪️Також закордонні дипломатичні установи зможуть повторно видавати свідоцтва про держреєстрацію та витяги з Реєстру. Документи видаватимуться незалежно від місця зберігання паперового носія. 


▪️Ця ініціатива була розроблена на виконання рішень Координаційного штабу з питань повернення в Україну громадян з тимчасово окупованих територій та третіх країн, який очолює Віцепрем’єрка Ірина Верещук. 
 
▪️Таким чином, українцям за кордоном буде спрощено доступ до послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану і скорочено строки їх отримання в закордонних дипломатичних установах України.  
 
▪️Закордонні дипломатичні установи, які здійснюватимуть надання послуг у сфері держреєстрації актів цивільного стану з використанням Реєстру, будуть визначені Міністерством закордонних справ. 
 
▪️Прийняте рішення набуде чинності через 10 днів після його опублікування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь