Локницька громада

Рівненська область, Вараський район

Дії в разі виявлення вибухонебезпечних предметів

Дата: 03.03.2023 13:28
Кількість переглядів: 76

 

 

Якщо ви виявили вибухонебезпечний чи просто підозрілий предмет – негайно повідомте місцеві органи влади та за номерами "101" та "102".

Навіть якщо ви не впевнені, що цей предмет небезпечний – краще перестрахуватися. Адже запобігти краще, ніж ліквідовувати наслідки. Окрім того, треба дочекатися приїзду спеціальних служб, щоб точно вказати місце та обставини виявлення.

Ні в якому разі не підходьте до знахідки, це може бути вкрай небезпечно. Оптимально безпечна відстань – близько 500 м. Також необхідно окреслити місце знахідки за допомогою мотузки, або стрічки. Проте не можна вбивати у землю кілки, адже поблизу цього місця можуть ще знаходитися боєприпаси. Відразу припиніть будь-які роботи в районі небезпечного предмета. Удар лопати, грабель, каміння чи просто поштовх може призвести до вибуху. В жодному разі не пересувайте, не розбирайте, та не нагрівайте небезпечну знахідку. Не допускайте сторонніх осіб до небезпечного предмета доки не прибули фахівці.

Категорично забороняється самостійно знешкоджувати вибухонебезпечні предмети. Це можуть робити тільки спеціально підготовлені фахівці.

 

Вараське районне управління ГУ ДСНС України у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь