Локницька громада

Рівненська область, Вараський район

Прості правила пожежної безпеки, які повинна знати кожна дитина 

Дата: 20.04.2023 16:44
Кількість переглядів: 83

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

Знання елементарних правил пожежної безпеки для дітей є дуже важливим. Тому дорослі, а особливо батьки, повинні приділяти цьому питанню належну увагу.

Пожежа, як правило, виникає раптово і вогонь поширюється дуже швидко. Не розгубитися в такій ситуації досить важко. І якщо дитина не володіє достатніми знаннями, як поводитися при пожежі, то ситуація може мати дуже сумні наслідки.

Батьки повинні невпинно повторювати своєму малюку, що сірниками гратися не можна. Поступово ці істини закріплюються у мозку дитини, хоча іноді дітям хочеться перевірити, чому ж саме не можна чіпати сірники.

Виховуючи дитину, слід пояснювати їй, які дії можуть призвести до небезпечних ситуацій. Говорити з малюками про пожежну безпеку слід, мало не з пелюшок.

Вік 3-4 роки вважається оптимальним для того, щоб розповісти дитині ази пожежної «граматики». Дитина має розуміти, чому пожежі небезпечні, чим шкідливий дим.

Залишатися в палаючій квартирі, чи з неї вибиратися? Чи варто намагатися гасити пожежу самостійно і кого покликати на допомогу, якщо вдома немає дорослих? На всі ці питання у дитини повинні бути вичерпні відповіді, дозволяють приймати правильне рішення в критичній ситуації.

Важливо проводити такі бесіди доступною для дітей мовою. Для дошкільнят будуть корисними розповіді, бесіди і заняття в ігровій формі, у формі казок, інсценувань.

Діти повинні знати, що сірники є необхідним інструментом для розпалювання вогню для приготування їжі, але ніяк не іграшкою.

Також важливо, щоб дитина розуміла, що не можна торкатися мокрими руками електричних приладів, що-небудь пхати в розетки, торкатися оголених проводів тощо.

Всі перераховані вище правила більшою мірою стосуються батьків, оскільки їх обов’язком є забезпечення безпеки дитини.

 

Вараське районне управління ГУ ДСНС України у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь