Локницька громада

Рівненська область, Вараський район

ШАХРАЇ ВИМАНЮЮТЬ ГРОШІ У РОДИН ЗНИКЛИХ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ

Дата: 11.05.2023 10:05
Кількість переглядів: 59

Фото без опису

Рівненський обласний ТЦК та СП інформує про те, що шахраї вимагають гроші у родин зниклих військовослужбовців. 

Жінка розшукувала зниклого чоловіка, який воює в ЗСУ і втратила 30 000 грн.

Зловмисники за винагороду пропонують надати інформацію про зниклого безвісти чи полоненого військовослужбовця, передати медикаменти, продукти харчування одяг. Однак, після отримання грошей зникають.

Дружина розшукувала свого безвісти зниклого чоловіка, який воює в лавах ЗСУ. У соцмережі родичі військовослужбовця розмістили пости з проханням відгукнутися усіх небайдужих та допомогти у пошуках будь-якою інформацією.

Через деякий час брату зниклого бійця надійшло повідомлення з невідомого номера. У ньому зазначалося, що його родич живий, але перебуває в полоні і потребує грошей на лікування. Рідні повірили та задля порятунку воїна двічі перевели на невідомий рахунок гроші. Потерпілі збагатили шахраїв на 30 000 гривень. За фактом шахрайства розпочато кримінальне провадження.

Поліцейські нагадують: пошуком зниклих безвісти або військовополонених українців займаються лише поліція, СБУ та Уповноважений з питань зниклих безвісти за особливих обставин.

ЗАКЛИКАЄМО НЕ ПУБЛІКУВАТИ В СОЦМЕРЕЖАХ І НЕ ПЕРЕДАВАТИ ПЕРСОНАЛЬНІ ДАНІ СТОРОННІМ ОСОБАМ. Варто бути дуже пильними й обачними, аби не стати жертвами ошуканців. Зловмисники з метою збагачення можуть представлялися представниками Міністерства оборони України, Червоного Хреста, членами різних формувань країни-агресора та уміло використовувати уразливий психоемоційний стан родичів.

Коли зв’язку з вашим близьким немає і ймовірніше за все, він зник безвісти, потрібно звернутися у такі інстанції: військову частину, на гарячі лінії Міноборони (тел. 0 800 500 44) і Нацполіції (0 800 21 21 51 або +38 089 420 80 67), Національне бюро при Мінреінтеграції (16 48 або 044 287 81 65), Об’єднаний центр з пошуку та звільнення полонених (тел. +38 067 650 83 32 або +38 098 087 36 01),.

Рідні військовослужбовців з Рівненщини також можуть отримати допомогу у пошуку зниклих в Регіональному центрі Західного регіону Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Телефон гарячої лінії Західного РЦ – 0-800-300-541, для дзвінків з-за кордону – +380322295754.

Почастішали випадки шахрайства стосовно родин полонених і зниклих безвісти військовослужбовців.

 Зловмисники знаходять контакти родичів у соцмережах. За винагороду пропонують начебто інформацію про зниклого безвісти чи полоненого військовослужбовця, передачу медикаментів, одягу, продуктів чи організацію телефонного зв’язку. Часом зловмисники навіть запевняють, що можуть звільнити з полону за чималу винагороду. Та після отримання грошей шахраї зникають.

 Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими закликає не публікувати в соцмережах і не передавати персональні дані стороннім особам. Варто бути дуже пильними й обачними, аби не стати жертвами шахраїв.

 У випадку, якщо ви отримали від невідомих осіб пропозиції «допомоги» за винагороду, потрібно звернутися до Координаційного штабу та Об’єднаного центру з пошуку та звільнення полонених при СБУ. За цими номерами телефонів працюють месенджери Viber, WhatsApp, Telegram:

☎️ (067) 650-83-32

☎️ (098) 087-36-01

 Будьте пильними! Не давайте персональні дані та контакти невідомим особам!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь