Локницька громада

Рівненська область, Вараський район

Інформаційно-роз"яснювальна бесіда з директорами навчальних закладів

Дата: 26.05.2023 09:27
Кількість переглядів: 54

 

 

Фото без опису

 

Прокурором Зарічненського відділу Вараської окружної прокуратури Палій Лесею Василівною проведено інформаційно-роз’яснювальну бесіду з директорами начальних закладів Локницької територіальної громади на тему одноразової виплати грошової допомоги при завершенні навчання дітьми-сиротами та дітьми позбавленими батьківського піклування. Директорам роз’яснено, що повноваження щодо виплати зазначеної допомоги державою делеговані саме навчальним закладам, у яких навчаються конкретні діти-сироти чи діти позбавлені батьківського піклування.

Прокурор зазначила, що Частинами 7 та 9 ст. 8 Закону № 2342-IV передбачено, що випускники навчальних закладів із числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, забезпечуються за рахунок навчального закладу або відповідної установи у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, одягом і взуттям, а також одноразовою грошовою допомогою в розмірі не менше шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку.

Таким чином, усі діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування, незалежно від форми їх утримання та виховання гарантовано перебувають на повному державному утриманні та мають право на отримання одноразової грошової допомоги згідно вказаного Закону.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь