Локницька громада

Рівненська область, Вараський район

У Вараші відновило роботу бюро правничої допомоги

Дата: 15.11.2023 09:36
Кількість переглядів: 112

 

Фото без опису

У місті Вараш відновився прийом громадян у бюро правової допомоги.

 

Відтепер буде допомагати вирішити правові питання місцевим жителям новий працівник — Ігор Сорока, який раніше працював  помічником оперативноуповноваженого Приморського відділу поліції (м. Одеса).

 

Нині він обіймає посаду провідного юриста Вараського бюро правової допомоги.

 

У бюро кожна людина може отримати юридичну консультацію, допомогу зі складенням заяв, скарг або інших документів правового характеру.

 

«Місцеві мешканці м. Вараш мають чимало правових питань, вирішення яких потребує кваліфікованої допомоги юриста. Відтак ми докладаємо максимум зусиль, щоб ця допомога надавалась безперервно», — зазначила начальниця північно-західного управління Західного регіонально центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлія Міхнова.

 

Також деякі категорії громадян, відповідно до ст. 14 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу» можуть отримати послуги з представництва інтересів у судах, інших державних органах та допомогу у складенні документів до суду (вторинну правничу допомогу).

 

Зокрема, це такі категорії:

  • внутрішньо переміщені особи;

  • люди з низьким доходом (працездатні — з доходом до 5368 грн/міс; пенсіонери (за віком, вислугою років) — 4186 грн; з інвалідністю — якщо пенсія чи соцдопомога до 5368 грн);

  • ветерани війни та члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України;

  • постраждалі від домашнього насильства;

  • діти.

 

Чи справді правнича допомога надається безоплатно

Так, надання правничих послуг гарантується Законом України «Про безоплатну правничу допомогу» та повністю фінансується за кошти Державного бюджету України.

 

Контакти бюро

Вараське бюро правничої допомоги працює по буднях з 9:00 до 18:00 за адресою: м. Вараш, м-р Будівельників, 1, каб. 8, тел. +380 68 091 88 85.

 

Довідково. Вараське бюро правничої допомоги — належить до системи безоплатної правничої допомоги. Система  безоплатної правничої допомоги — це мережа точок доступу до правничої допомоги по всій Україні, яка складається з Координаційного центру з надання правової допомоги, регіональних та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також бюро правової допомоги і підпорядковується Міністерству юстиції України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь