Локницька громада

Рівненська область, Вараський район

Перевірте чи є у вас податковий борг, адже вимога надсилається лише якщо борг більше 3060 гривень

Дата: 04.03.2024 14:25
Кількість переглядів: 39

Фото без опису

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують платникам податків, що у разі наявності у них податкового боргу, сума якого перевищила 3060 гривень, податковий орган вручає податкову вимогу та застосовує заходи стягнення податкового боргу.  Окрім того, майно боржника передається в податкову заставу.

Саме з податкової вимоги платник податків має можливість дізнатися про факт виникнення грошового зобов’язання та права податкової застави, розмір податкового боргу, який забезпечується податковою заставою, обов’язок погасити податковий борг і можливі наслідки його непогашення в установлений строк.

Отже, якщо у платника існує податкова заборгованість менше 3060 гривень, то він не отримає податкову вимогу, яка в першу чергу носить інформативний характер, не сплатить заборговані суми і з часом борг буде накопичуватися за рахунок штрафних санкцій за несвоєчасну сплату податків,  а сплачувати  його все одно необхідно.

Тому, щоб не відчувати дієвість на собі заходів стягнення, вжиття яких передбачене законодавчими актами, звертаємось до платників з проханням самостійно стежити за наявністю чи відсутністю боргу та своєчасно сплачувати визначені суми податкових зобов’язань.

Радимо кожному перевірити чи є у вас податковий борг. Це  можна зробити на вебпорталі ДПС, скориставшись сервісом Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua/), скориставшись мобільним додатком «Моя податкова» або ж звернувшись у Центри обслуговування платників Головного управління ДПС у Рівненській області за місцем реєстрації як платника податків.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь